Powerlab

In het Powerlab, op het Arnhemse Industriepark Kleefse Waard, gaan studenten van Elektrotechniek, Embedded Systems Engineering, Industrieel Product Ontwerpen en Werktuigbouwkunde vanaf hun 2e jaar aan de slag met energievraagstukken in de gebouwde omgeving. Dit wordt dé plek waar innovaties op het gebied van energie ontstaan en groeien. De kracht ligt in het uitvoerende niveau: nieuwe ideeën kunnen vanuit Connectr direct worden uitgevoerd en in de praktijk gebracht.

Link: Je energie delen in het Powerlab! (han.nl)

Shared Office

Het Shared Office biedt een omgeving voor partijen die graag het netwerk van Connectr willen versterken. Hier ontmoet je de mensen uit het netwerk, werk je, voer je projectoverleg en deel je jouw ervaring en kennis met andere partijen.

Partijen kunnen flexibele werkplekken huren. Op de eerste verdieping bevinden zich flexwerkplekken, stilte werkplekken, belruimtes, online meeting rooms en vergaderkamers. Op de tweede verdieping zijn ook flexwerkplekken en meerdere vergaderkamers. Alle services zijn inbegrepen.

Faciliteiten: 100 werkplekken, 12 teamruimtes, 8 vergaderruimtes

Link: Connectr Shared Office – Connectr

Shared Office ConnectrShared Office ConnectrShared Office ConnectrShared Office Connectr

Havenwerkplaats

De havenwerkplaats biedt diverse werkplekken voor duurzame binnenvaart. Momenteel is er een sleepboot op waterstof in ontwikkeling.

Toepassingen: Groene walstroom, opslag en materiaalrecycling

Faciliteiten: 3d printer, 3d brillen, onderwater drones, diverse soorten werkplaatsen, drijvende objecten, scheepswerf, kranen, droogdok, 2MVA aan verhuurbare netaansluiting met 500kwh accu beschikbaar.

Link: volgt nog

 

 

H2 Backbone

Verkenning waterstof backbone IPKW: de toegankelijke distributieleiding (‘backbone’) zal beschikbaar zijn voor de uitvoering van innovatieprojecten, pilots en demo’s. IPKW is daardoor goed gepositioneerd om deze ontbrekende schakel in te vullen door een toegankelijke waterstof distributieleiding te faciliteren die bestaande producenten en gebruikers op het terrein, zoals Hygear, Nedstack, Hyet, HyMove, Elestor en het HANwaterstoflab als shared facility vanuit Connectr, aan elkaar kan verbinden.

Toepassing: waterstof cv-ketels voor de gebouwde omgeving, zwaar vervoer tot integrale Power2Power installaties voor mobiele of stationaire toepassingen.

Link: volgt nog.

HyET HyLabNL

HyET HyLabNL overbrugt de kloof tussen technologie-ontwikkeling en marktintroductie, door de kwalificatie en validatie van waterstofverwerkingsapparatuur mogelijk te maken.

In het HyET HyLabNL kunnen elektrochemische systemen en “Balance-of-Plant”-componenten tot op MW-niveau worden getest. De faciliteit zal ook dienen als platform voor de validering en certificering van apparatuur /componenten en het opleiden van mensen.

Faciliteiten:

 • 500 kg/dag testkring voor waterstofcompressie en componententests (tot 900 bar)
 • 100 kg/dag testkring voor waterstofextractie en zuiveringstests
 • Flexibele infrastructuur en BoP voor het op grote schaal testen van elektrochemische systemen

Link: HyET Group | HyET Hydrogen

 

 

Europees Testlaadcentrum

Het ElaadNL Testlab is een uniek laboratorium en testlocatie voor het testen van en onderzoek naar elektrische auto’s, laadinfrastructuur en Smart Charging systemen. Fabrikanten van elektrische voertuigen, laadinfrastructuur en slimme energiesystemen zijn meer dan welkom om hier hun producten te testen.

Toepassing: Smart Charging, Power Quality, Interoperability.

Faciliteiten: Compatibility test, Smart Charging test, Power Quality tests, Grid operators compartment test.

Link: Testlab, Research – Elaad NL

Opening ElaadNL

 

HAN H2lab

Het H2Lab is een shared facility test- en ontwikkelomgeving voorwaterstofsystemen. Deze omgeving en de bijbehorende faciliteiten zijnbeschikbaar voor allerlei partijen die onderzoek willen doen en/of willen samenwerken. Het lab wordt beheerd door de Hogeschool van Arnhen en Nijmegen en functioneert als hybride leeromgeving.

Link: HAN H2Lab

 

Some text as placeholder. In real life you can have the elements you have chosen. Like, text, images, lists, etc.
Regionale Shared facilities
         Connectr Shared facilities