Applied material science

Bij de afdeling Toegepaste materiaalwetenschappen (AMS) wordt onderzoek verricht naar de depositie, verwerking en analyse van innovatieve III V samengestelde halfgeleiderelementen. Het laatste decennium is een groot deel van de activiteiten bij AMS gewijd aan hoog rendement fotovoltaïsche (PV) cellen en de ontwikkeling van de daarvoor vereiste Epitaxial Lift Off (ELO)-technologie.

Lab faciliteiten: Cleanroom, binnen- en buitencel/paneel kalibratiefaciliteiten, Solar Cell Calibration Facility

Link: Institute for Molecules and Materials – Faculty of Science – Institute for Molecules and Materials (ru.nl)

HAN SolarDemoLab

In het SDL worden (concept) innovaties in het duurzame energie domein gevalideerd middels (duur)testen in buitencondities, dat wil zeggen zonder de controle op input (bv zoninstraling) die een binnenlab geeft.

 

Link: Lectoraat Duurzame Energie (han.nl)

HAN W@tts

Bij de HAN W@TTS simulator van Lucas Nülle kan de totale integratie van opwekking, transport en distributie van elektrische energie ‘hands on’ worden geoefend en getest. De Sopra installatie bestaat uit een microgrid met zonnepanelen, een energie-opslag unit en een charging poole met slimme laadpalen.

Link: WATTS (han.nl)

Powerlab (ESBE)

Het Powerlab is een dynamisch podium en een faciliteitenruimte die zowel door de HAN als door het bedrijfsleven gebruikt kan worden.

ESBE (Energy for Sustainable Built Environment) is een hybride leeromgeving vanuit de HAN waar onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven structureel met elkaar samenwerken op het gebied van duurzame energie in de gebouwde omgeving. Om zo bij te dragen aan de transitie naar een nieuwe energiewereld.

Link: Powerlab – ESBE – IPKW

Some text as placeholder. In real life you can have the elements you have chosen. Like, text, images, lists, etc.
Regionale Shared facilities
                  Connectr Shared facilities